Gréta
19.7.2022 Daniela Řeháková

Jméno: Gréta

Pohlaví: kočka

Příběh Gréty

Grétu jsme přijali na začátku léta poté, co nám volal pán, že se mu objevila na zahradě. Jaké pro nás bylo překvapení, když tahle ani ne roční drobounká kočičky dva dny po přijetí porodila dvě koťátka.

Kočička byla velmi plachá. Měla špatné očičko, se kterým měla jít na operaci. Bohužel i její stav se náhle velmi rychle zhoršil a musela tak být okamžitě hospitalizovaná. Ani ji jsme však nedokázali zachránit a v důsledku sepse odešla za duhu za svými dvěma koťátky.

Celé nám to však přišlo zvláštní, protože Gréta měla ještě den před hospitalizací dobré výsledky krve a při příjmu vyšly testy krve velmi špatně. Vše se však brzy objasnilo. Pán se nám totiž ozval znovu a chtěl k nám umístit další kočky. Tentokrát už však přiznal, že jsou jeho a že je nechce kastrovat. Když jsme mu řekli, že tímto přístupem dochází jen k dalšími množení koček mezi sebou a v důsledku toho pak kočičky trpí genetickými vrozenými vadami, jen odvětil, že to je příroda…  Další kočičky jsme od pána už nepřijali, jen jsme mu zdůraznili důležitost a význam kastrací.

Rve nám srdce, když víme, kolik utrpení musela tato kočička snést, jen kvůli lidské nezodpovědnosti. Ale jsme rádi, že alespoň na konci svého krátkého života poznala lásku a péči. Tak pozdravuj ostatní kočičky za duhovým mostem – Gréto.