Face
5.6.2021 Daniela Řeháková

Jméno: Face

Pohlaví: kočka

Příběh Face

(†23.11.2020)

Její majitelé se jí rozhodli zbavit, když ji narostl obrovský útvar na tváři, který silně zapáchal. Na Facebooku prosili, aby ji někdo odvezl k veterináři utratit.
Naštěstí, naše dobrovolnice Lucka tento příspěvek viděla a rozhodla se pro ni dojet. I přes to, v jakém stavu Face byla, umřít nechtěla. Mazlila se a hned se pustila do jídla a pití. Proto jsme se rozhodli, že ji zkusíme dát šanci a zjistit, jestli se jí dá pomoci.

Útvar byl prostoupený hnisem, velice zapáchal a odumřelé části se při oplachování vyplavovali ven. Odebral se stěr na mikrobiologické vyšetření, aby se zjistilo, jaký je tam zánět a jaká antibiotika zaberou. Každý den si Face nechala trpělivě ošetřovat ránu a aplikovat léky.
Trvalo to několik týdnů, než se odstranila všechna odumřelá tkáň a bylo možné odebrat kus útvaru. Ten byl poslán na histologické vyšetření, aby bylo zjištěno o jaký typ útvaru se jedná. Ošetřování je velice náročné. Útvar zasahuje celou polovinu tváře a je prokrven tak, že často krvácí. Proto ani nebylo možné, ji umístit do nového domova, ale Face již od začátku považuje za svůj domov ordinaci.

Minulý týden, ale bohužel přišla špatná zpráva. Vyšetření ukázalo že se jedná o agresivní nádor squamocelulární karcinom. Tento nádor se léčí jeho vyříznutím. U Face bylo již pozdě. Nádor kvůli jeho velikosti nebylo možné odstranit. Kdyby majitelé řešili problém hned v počátku mohla se Face vyléčit a mohla žít.
Nelitujeme žádné koruny která se vynaložila na zjištění příčiny jejího onemocnění. Face dožila svoje poslední dny ve své milované ordinaci s péčí a láskou naší paní veterinářky.

Je nám moc líto, že jsme pro ni nemohli udělat více. Všem moc děkujeme za veškerou podporu a finanční pomoc.

Všem nám bude moc chybět.

 

Adoptovat kočičku

Chcete této kočičce poskytnout nový milující domov? Stačí vyplnit dotazník.

Další kočičky k adopci