Černobílé koťátko

Černobílé koťátko
5.6.2021 Daniela Řeháková

Jméno: Černobílé koťátko

Pohlaví: kocour

Příběh Černobílého koťátka

(†13.8.2020)

V úterý 11.8. v noci jsme přijali koťátka ve velmi akutním stavu. Našel je u silnice pán, který nás dlouhodobě podporuje nákupem krmiva pro naše kočičky. Koťátka tam stála u krajnice už asi nějakou dobu, protože byla dehydrovaná a vyhublá. Kousek od nich ležela jejich mrtvá máma a koťata tam zřejmě čekala, než je máma převede přes cestu.

Tenhle skvělý pán nechtěl koťátka nechat na pospas osudu a vzal je tedy na brněnskou hlavní veterinu na ošetření. Po vyšetření, které stálo necelé 2000 Kč, pak koťátka po dohodě přivezl k nám. Nicméně to, co jsme viděli, když jsme koťata vytáhli z přepravky, bylo naprosto šokující.

Všechna koťata na tom byla velmi špatně – byla stále dehydrovaná a plná blech (takových, že byly viditelné na první pohled okem). Jedno bylo apatické, téměř polomrtvé u zadku mělo ránu, ve které byly živé larvy. A to vše po veterinárním ošetření!!

I když bylo po 10 hodině v noci, volali jsme okamžitě naší veterinářce z Tuřan a ta řekla, ať hned přijedeme. Černobílému koťátku, které na tom bylo nejhůře byly odstraněny z rány larvy, paní veterinářka ho napojila na infúze a dala mu zahřívací dečku, protože bylo podchlazené. Všechna koťátka pak dostala malou dávku pipety, protože byla na tolik zablešená, že by jim blechy mohly doslova vypít všechnu krev. Dali jsme jim vodu, po které se okamžitě vrhla, takže těžko říct, jak dlouho nepila. Všechna koťata zůstala hospitalizovaná na veterině.

Stav černobílého kocourka se však vůbec nelepšil. Ve středu ráno sice trochu jedl, ale vykadil chumel tasamnic a šrkavek. Ve stolici měl krev a měl poškozená střeva. Neměl sílu se ani postavit a veškeré potřeby vykonával pod sebe. Jeho sourozenci se o něj, ale starali a zahřívali ho, aby bráškovi v boji pomohli. I přes veškerou snahu však kocourek včera v noci zemřel na celkové vyčerpání organismu.

Adoptovat kočičku

Chcete této kočičce poskytnout nový milující domov? Stačí vyplnit dotazník.

Další kočičky k adopci