Františka
8.11.2022 Lucie Pozarova

Jméno: Františka

Pohlaví: kočka

Příběh Františky

Hluchá kočička Františka, která do té doby pobývala u psychiatrické nemocnice v Černovicích. Personál i mnozí pacienti ji tam měli rádi, krmili ji a dokonce jí pořídili i pelíšek. Kočička se ale pohybovala mezi auty, což nebylo bezpečné a navíc začala hubnout.

Po přijetí k nám prošla veterinární prohlídkou, kde se ukázalo, že má velmi špatné zuby. Naše terénní veterinářka pak poslala Františku na kompletní vyšetření krve, s podezřením na selhávajíce ledviny, které se bohužel potvrdilo a v důsledku toho nemohly být kočičce ani vytrhány zoubky.

Františka tak zůstala hospitalizovaná na veterině a podstoupila několikadenní infúzní terapii. Po kontrolních odběrech se stav staroučké kočičky vůbec nezlepšoval. Začali sa objevovat dokonce další příznaky, nespecifické pro její diagnózu.  Veterináři se tak pustili do detailnějších vyšetření, aby zjistili, co způsobuje Františčiny problémy. Výsledek byl však pro všechny zdrcující. Sonografické vyšetření odhalilo nádor v hrudníku s neřešitelnou prognózou.  Museli jsme u stařičké kočičky přistoupit k eutanázii, která byla jediným rozumným řešením, jak Františce pomoci od zbytečného utrpení.

I přesto, že jsme kočičce nedokázali zachránit život, jsme moc vděční zaměstnancům psychiatrické nemocnice v Černovicích, kterým nebyl osud kočičky lhostejný. Umožnili jí odejít bez zbytečného trápení a bolesti.