Duha
21.10.2022 Daniela Řeháková

Jméno: Duha

Pohlaví: kočka

Příběh Duhy

Věk: 4 roky (říjen 2022)

Zdravotní stav: kastrovaná, v léčení

Povaha: mazlivá

Duhy si  všiml mladý muž, jak od ničeho k ničemu běhá u kontejnerů. Když ji na stejném místě viděl i druhý den, rozhodl se pomoci, kočičku naložil do auta a odvezl nám ji rovnou na veterinu k Hladíkům.  Nikdo z nás nedokázal odhadnout, jak dlouho na ulici byla, ale její vyhublé tělíčko a kožíšek plný parazitů napovídali, že to doposud v životě neměla jednoduché.

Kočička nemá žádné zuby, trápil ji zánět v oku, měla všenky, zjistilo se, že má izospory, škrkavky a gardie…  Zůstala tedy pár dní hospitalizovaná na infuzích a pak putovala k nám do útulku.
Duha si hned od začátku získala srdce našich dobrovolníků svou úžasnou povahou. Všichni se o ni starali a zahrnovali ji svoji pozorností.

Kočička však stále musela bojovat se spoustou zdravotních problémů, které vyžadovaly několika hodinovou péči denně. Potřebovala pravidelné podávání léků, kapek a mastí do oka 5x denně, koupele speciálním šampónem, důkladnou pravidelnou dezinfekci prostředí, speciální stravu a časté klinické vyšetření zdravotního stavu.

To vše však nebylo možné při plném provozu útulku s víc jak stovkou dalších kočiček.
Do péče si ji tedy nakonec vzala naše skvělá veterinářka Verča. ❤ Poskytla ji veškerou potřebnou péči v jejich, jak sama říká, “kočičích lázních” a Duha se rychle stala součástí její smečky. Nyní je její stav už o moc lepší, kočička začala prohledávat všechny zákoutí domu a lovit všechny muchy, které se v její blízkosti objeví.

Je to neuvěřitelně hodná a mazlivá kočička, která jakmile se úplně uzdraví, bude hledat smečku, kterou by si mohla adoptovat a poctít ji tak svoji přítomností a láskou.

 

Adoptovat kočičku

Chcete této kočičce poskytnout nový milující domov? Stačí vyplnit dotazník.

Další kočičky k adopci