Donatella

Donatella
11.3.2020 Katka Motyčková

Jméno: Donatella

Pohlaví: kočka

Příběh Donattely

Věk: 1,5 roku (1.2.2020)
Zdravotní stav: kastrovaná, očkovaná
Povaha: mazlivá

Dona je mladá kočička, která už od počátku, co je v naší péči trpí průjmy. A ačkoliv je kočička naučená chodit na záchod, stolice z ní odchází i svévolně a je tedy prakticky nemožné jí najít domov. ? Paní veterinářka provedla ultrazvuk bříška, na kterém však neshledala nic zvláštního. Vyzkoušeli jsme tedy nejrůznější varianty léčby, ale zatím se žádná neujmula.

Naposledy už to vypadalo nadějně. Stolici se povedlo zahustit, takže z Dony průjem “netekl” pořád. Jenže kočička brzy přestala vylučovat úplně. Když naše dobrovolnice zjistila, že kočička nebyla dlouho na wc a bylo na ní vidět, že jí není dobře, okamžitě jí vzala na veterinu. ? Tam Dona dostala injekci proti bolesti bříška a dva dny musí brát projímadlo, aby si jí střeva opět uvolnila. ??

Naše dobrovolnice jí tak každý den vaří čistý kuřecí vývar, abychom měli jistotu, že přijímá tekutiny. Už jí do toho pomalu přidáváme i kousky libového masíčka. ? Konzistence stolice je teď víceméně v pořádku, ale opět se objevil problém s jejím volným únikem.

Kočičku teď tedy čeká rentgen bříška a pokud to bude možné, tak i endoskopické vyšetření, které ovšem nemusí být proveditelné, protože je Dona hodně malinká. Její střeva totiž nezpracovávají živiny jak by měly a tak Dona vypadá jako 4 měsíční koťátko. Stravu proto doplňujeme pastami, které obsahují vitamíny a potřebné živiny, abychom zvýšili šanci, že její tělíčko nějaké vstřebá.

Jak to bude s léčbou Dony dál se ukáže až po dalších vyšetřeních. My to s ní ale rozhodně odmítáme vzdát a v jejím léčení budeme usilovně pokračovat. Dona je totiž jinak velký mazel s chutí do života. ??

 

Adoptovat kočičku

Chcete této kočičce poskytnout nový milující domov? Stačí vyplnit dotazník.

Další kočičky k adopci